2017. november 22. Cecília  
A KÉSZ VENDÉGHÁZ - PALKONYA
 

Képek a házról | Villányi borvidék | Programok
  Programok

Programajánlatok:

A Palkonyára látogatók számos kikapcsolódási lehetőséget fedezhetnek fel. Köszönhető ez a rendkívül szép természeti adottságoknak és az embereknek akik igyekeznek megőrizni ezeket az értékeket. Az alábbiakban olyan programokat javaslunk, melyeket már mi is kipróbáltunk, végigjártunk.

- gyalog és biciklitúrák, Palkonyán áthalad a "3 folyó" nemzetközi kerékpáros útvonal, mely  a Duna-Dráva-Mura mentén halad
- Geológiai és ökotúrák a Duna Dráva Nemzeti Park szervezésében,
- lovaglás a palkonyai lovastanán, horgászat a palkonyai halastavakban
- borkóstolók szervezése Palkonyán (Haraszti,- Hárságyi,- Mayer-pince), Villánykövesden és Villányban
- drávai sétahajózás, a védett kormorán-telep megtekintése hajóról, további infó: http://www.tourchance.hu/
- Szársomlyó és a Villányi -szoborpark megtekintése
- Siklósi vár, Harkány termálfürdő, Pécs látogatás
- Kézműves foglalkozás, csacsifogatozás gyerekeknek
- Lovasfogatos, vagy sofőrrel autós pincetúra szervezése
- Minden hónap első vasárnapján a híres régiség vásár Pécsett

Lovaglás, lovaskocsizás, horgásztó, szőlőhegyi traktortúra

 

Palkonyán működik egy lovarda, ahol lehet lovat bérelni.
Bejelentkezés: 30-6007291

Lehetséges lovasfogatot bérelni kiránduláshoz vagy pincetúrához is. Ezügyben Nagypál Józsefet keresse, a Fő u 11-ben, ahol  a házi tejet is lehet venni. Tel.: 30 2623637

Tavasztól ősz végéig lehet horgászni a halastóban, jegyet a tó mellett árulnak.
Tel.: 30- 295-2073

Haraszti Ferenc borász szolgáltatása, hogy a vendégeket egy traktor vontatású lovaskocsin felviszi a palkonyai szőlőhegyen levő szőlőbirtokára, ahol a vendégek kis borkóstoló mellett élvezhetik a falu lélegzetelállító panorámáját.

 

 

Gyerekeknek ajánljuk

 

Ha már megunták a játszóterezést kreatív gyerekeknek előzetes megbeszélés alapján a falu művész tanárnője kerámia, korongozás foglalkozást tart. Major Judit: 72- 493251 vagy 30- 3466503

Valószínűleg sokszor hallják a ház háta mögött levő kis utcában lakó család szamarainak iázását. Csacsifogat tőlük bérelhető. Keresse Krámos Gábort: 30-524-1636.

Nagyon ajánljuk a Siklós melletti Matty faluban a Lantos Lovas Tanyát, ahol állatsimogató is van sokféle állattal (a lovak mellett pávák, kacsák, libák, tyúkfélék, rackajuhok, mangalica, nyulak, néha őzgida is van), természetesen lehet lovagolni, íjazni és más mulatságokat is tartani, van egy játszópajta is. Egy hangulatos étterem is van itt, a villányi Fülemüle Csárdát üzemeltető család a garancia a kellemes élményekre.

A Mecsekben található Pécs mellett a Mecsextrém Park, ahol kicsik-nagyok különböző kalandjátékokban vehetnek részt.

 

Internet

 

A házban van szélessávú internet WIFI-vel. Palkonya website-ja tele szép fotókkal és a falu örökségvédelmi tanulmányával: www.palkonya.hu

 

 

Villány-Siklósi Borút Iroda

 

Cím: 7773 Villány, Deák F. U. 22. Tel. 72-492-181 és 72-492-242 Web: www.borut.hu

Itt friss információk prospektusok, térképek is beszerezhetők a környék látnivalóiról, rendezvényeiről, programjairól.

 

 

Tourinform Baranya

 

Cím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Tel./Fax:72-213-315 E-mail: baranya-m@tourinform.hu

 

Köszöni figyelmét a ház gazdája, Varjas Gabriella.

 

 

 

Állandó programlehetőségek Palkonyán és környékén (Villány, Siklós, Pécs, Szigetvár, Harkányfürdő)

Palkonya a "kis  magyar mediterráneum" egy kis darabja. Itt süt egy évben legtöbbet a nap és mindig melegebb van pár fokkal mint másutt az országban. Elsősorban a Villány-Siklósi Borút miatt ismert, pedig  a pincelátogatásokon, bortúrákon kívül is számos kikapcsolódási lehetőség akad itt. Köszönhető ez Palkonya rendkívül szép természeti adottságainak, a megőrzött sváb parasztházas faluképnek, a gyönyörű műemlék pincesornak, és az 1816-ban épült piros kupolás körtemplomnak. Az itt lakó emberek igyekeznek megőrizni ezeket az értékeket.

·         Harkányfürdő csak 15 km. A rövidebb út az, ha nem Villány fele indul, hanem vissza, Pécs, Újpetre irányába, Újpetrén Vokány felé kell fordulni, ott már ki van táblázva Harkány. A termálfürdőt az utóbbi évek jelentős fürdőberuházásai során felújították, átalakították, különböző wellness, gyógy szolgáltatásokat is kínál, sőt, élményfürdője is van. Télen is nyitva.

·         Ha a természetesebb vizeket jobban kedveli a Dráva folyó partján fantasztikus, tömegmentes kis fürdőparadicsomok vannak. A Dráva Európa legtisztább vízű folyója! A folyó tele van fürdőzésre alkalmas, gyönyörű és hatalmas homokpadokkal, sekély, vízű öblökkel. A Duna-Dráva Nemzeti Park magyar oldalán nem engedik ezeken a fürdőzést, de a horvát oldalon szabad. A legközelebbi és egyik legszebb homokpadot nagyon egyszerű megtalálni. Drávaszabolcsnál át kell menni a határon és közvetlenül a határátkelő után, ahogy a Horvátország táblát elhagyja, rögtön jobbra az első földúton – járható normál autóval – addig kell menni, amíg a homokpad előbukkan, kb 800 m a főúttól. Itt hétvégente még egy büfé is működik.

·         Orfű, Pécs másik felén, a Mecsekben kb 35 km, de megéri a túrát. Itt rendebentartott, pici gyerekeknek is alkalmas strandok vannak a tavakban éttermekkel, büfékkel.

·         Gyalog- és biciklitúrák, a vendégházban a környék bicajos túraatlasza is megtalálható különböző nehézségi túraútvonalakkal. Palkonyán is áthalad a "Három folyó kerékpáros túraútvonal", mely a Mura és a Dráva folyók mentén visz végig a Dunáig. Web: http://okoturizmus.hu/hu/node/592 és http://www.eurovelo.hu/

·         Lovaglás a Palkonyán nyílt lovas tanyán

·         Horgászat, hal eladás a palkonyai halastóból, a Dráván vagy a Siklós melletti Matty tavain

·         Borkóstolók szervezése Palkonyán vagy Villányban

·         Drávai sétahajózás, a védett kormorán-telep megtekintése hajóról Web:www.tourchance.hu Tel.: 72-480-272; 30-9593-530

·         A Szársomlyó hegy és a Villányi-Nagyharsányi Szoborpark meglátogatása

·         Siklós, Pécs, Szigetvár látogatás. Pécs mindig is pezsgő kulturális életéről volt híres,  2010-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz. Nagyon hangulatos, élhető, gyönyörű város, mindenki beleszeret, aki itt jár.

·         Pécsi Ókeresztény Sírkamrák - Cella Septichora Látogató Központ. Az építészetileg és művészetileg is páratlan alkotások 2000 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. Modern látogató központot hoztak létre itt, feltétlenül érdemes meglátogatni. Információ, bejelentkezés: Pécs/Sopianae Örökség Közhasznú Társaság, 7624 Pécs, Esze Tamás u. 5. Tel/fax: 72/224-755 Web: www.pecsorokseg.hu

·         Minden vasárnap a híres régiség vásár Pécsett. Innen származik a ház összes régi bútora, lámpái. Érdemes korán menni, max du 2-ig van nyitva. Minden hónap első vasárnapjára eső vásáron lehet a legtöbb régi bútort találni a vásárban, de bármelyik vasárnap megy, biztosan talál valami vásárfiát. Alkudni mindig lehet, és a felújítást, a belföldi szállítást is megoldja sok árus. A vásártér a Pécs Plaza mellett van, hatalmas parkolóval.

·         Gyermekeknek korongozás, kézműves foglalkozás Palkonya képzőművész tanárnője, Major Judit műhelyében. 1000 Ft/óra/gyermek, az ár az alapanyagok árát tartalmazza.

·         Lovaskocsizás, kirándulás, pincetúra lovaskocsival: max 8 fő 6 000 Ft/óra

·         Csacsifogatozás: max 8 fő 3 000 Ft/óra

·         Vendégházhoz vagy borkóstoló mellé a pincéhez szállított egész malacsült, vagy kemencés liba, nyúl, báránysült, házi rétes, pite. Borkóstoló ára 2500 Ft/fő, egy teljes sült malac ára körettel 35 000 Ft (15-20 fő degeszre eheti magát belőle. Kemencés ételek ára körettel: 2500 Ft/fő, házi rétes vagy pite 800 Ft/fő

·         Mohácsra nemcsak a télűző busójáráskor érdemes menni, nyáron nagyszerű, valódi homokos "beach" várja a mohácsi Dunaparton fürdőzőket, kisebb büfékkel.

További infó: 20-915-7960 vagy 
 

A Palkonya környéki programokról a jelzett helyeken kérhetnek információt valamint a Villány-Siklós Borút irodában (Villány-Siklós Borút Egyesület, info@borut.hu; 72/492-181), és persze tőlünk is!

 


CÍM, KAPCSOLAT


H-7771
Palkonya
Fő. u. 98. 
Mobil: 2
0-915-7960

E-mail:
info@borostyanpanzio.hu
Csatlakozzon!
 
VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS
Foglalás | Kezdlapnak | Oldal küldése | Kedvencek közé | A lap tetejére

Borostyán Vendégház H-7771 Palkonya, Fő. u. 98. 
Mobil:
20-915-7960; E-mail: info@borostyanpanzio.hu
Foglalja le szállását e-mailben! Egy napon belül válaszolunk.